Voel jij je ook onzichtbaar?

Zichtbaar zijn is belangrijk voor jouw eigenwaarde, om jouw unieke plek in deze wereld in te kunnen nemen. Zichtbaar zijn is voor jou ook belangrijk om ‘gevoed’ te worden. Erkenning en feedback te krijgen. Zodat jij kunt ontwikkelen en groeien. Onzekerheid kan een reden voor jou zijn om jezelf onzichtbaar te maken, Je trekt je terug, wordt stiller. Jij past je aan tot je niet meer weet wie jij in essentie bent. Jouw authentieke ik is overschaduwd door een aangenomen houding, je ontwikkeld dan het talent van onzichtbaar zijn. Losgekoppeld van de connectie met jezelf en de relatie met de buitenwereld is dan verstoord of zelfs verbroken.

Eenzaamheid dringt zich op. Je zit vast en voelt je kleiner dan je bent. Jij weet er zit meer in je, maar hoe breng je het naar buiten. Je vraagt je af; ‘Wie zit er te wachten op mij?’ Je ervaart dat je veel weet en ook bij kan dragen in de wereld. Helaas mis je de positieve ervaring dat het ok is om jezelf te laten zien, jezelf kwetsbaar en tegelijkertijd krachtig aan de buitenwereld te tonen. Het gevolg van onzichtbaarheid is verborgen leed. Je neemt veel op vanuit de omgeving maar weet niet hoe dit los te laten en hoe hierop te reageren. Je verlangen is groot, je weet alleen niet hoe jezelf uit dit gevoel van onzichtbaarheid te halen. Je twijfelt en zwijgt. Alweer!

Het reactiepatroon, zoals in dit geval jezelf terugtrekken, onzichtbaar maken, is over het algemeen in je jeugd ontstaan. Een traumatische ervaring op latere leeftijd kan ook het gedrag van terugtrekken, vooral niet opvallen, onzichtbaar maken actieveren.

Angst voor de gevolgen als jij veranderd van onzichtbaar naar zichtbaar, houden je vaak in de klem. Angst om mensen te verliezen als jij je werkelijke ik zichtbaar maakt. Je voelt je immers al alleen.

Jouw reactiepatronen hebben zich aangepast aan de situatie of zijn afhankelijk van de persoon met wie je in contact bent. Je reageert niet meer vanuit je authentieke zelf. Je reageert op een ‘veilige’ manier. Afgestemd op datgene wat je denkt dat de ander verwacht. Onrust en een gespannen gevoel nemen toe. En zo af en toe barst je uit en roept onredelijke dingen, onsamenhangend en de ander snapt je niet. Hoe zou dat ook kunnen jij begrijpt jezelf amper.

Bepaalde eigenschappen b.v. zorgzaamheid of bescheidenheid worden sterker ontwikkeld. Vaak slaan deze eigenschappen door en gaan dienen als bescherming. Vormen een master waar jijzelf achter verscholen bent. Als onzichtbare kies je liever het bekende ‘onzichtbare’ dan het onbekende zichtbare. Want hoe groot het verlangen ook om zichtbaar te zijn de angsten en onzekerheden zijn groter.

Ook ik heb last gehad van onzichtbaarheid. Ik werk angstig en voelde mij niet veilig: ‘Stel je voor dat ze mij vergeten’ of ‘Er gebeurd iets met mij en niemand merkt het’. Ik ging mij juist meer manifesteren, ging harder praten, druk gedrag vertonen naast momenten van totale stilte en terugtrekken. Wat weer negatieve reacties opriep. Met als gevolg nog meer aanpassen en mij in mijzelf terugtrekken. Ik ging in een hoekje zitten spelen of liep weg uit de situatie. Ik raakte mijzelf kwijt. Voelde me verloren, onbegrepen en alleen. Ik ging precies dat doen waardoor ik wel positief gezien werd. De helper in mij werd mijn redding. Als helper was ik succesvol en was ik nodig en werd ik gezien. De over actieve helper in mij leverde mij als volwassene trouwens een stevige burnout op.

Er valt nog veel over onzichtbaarheid te vertellen en er speelt veel meer mee dan ik nu in één blog kan schrijven.

Wat ik jou nog mee wil geven…..
Inzicht in het hoe en waarom van jouw gevoel van onzichtbaarheid en van de gedragspatronen die hiermee samengaan gaat jou helpen jezelf terug te vinden.
Inzicht en kennis is nodig om te ontdekken wie jij in essentie bent. Jouw authentieke ik krijgt ruimte om te groeien en te ontwikkelen. Om jou te laten worden tot wie jij werkelijk bent.

Voel jij jezelf zichtbaar of onzichtbaar? Ben jij zichtbaar geworden? En hoe heb jij dat gedaan? Wil jij dat met mij delen?

Wil jij nu al de eerste stap zetten naar zichtbaarheid? Wil jij DIRECT de vrijheid van zichtbaarheid ervaren?

Kom dan nu naar mijn bijeenkomst; ‘Direct vrijer en blijer leven’ Ik kan jou helpen om meer zichtbaar te worden. En jouw laten ervaren dat zichtbaar zijn ook voor jouw mogelijk is. Op deze bijeenkomst geef ik jou waardevolle ‘gereedschappen’ om meer zichtbaar te zijn. Ga jij weer aan het stuur van jouw leven zitten. Krijg jij inzicht in de werking van jouw gedragscodes en krijg jij de keuzevrijheid terug om zichtbaar of onzichtbaar te zijn wanneer jij dat zelf wilt.

Ik vraag slechts een vergoeding van €17, dit is voor koffie/thee, fruit en wat lekkers en voor gemaakte onkosten.

Ja. ik wil de ervaring mij direct zichtbaar, vrij en blij te voelen.

Ik heb speciaal voor jou een gratis E-book geschreven; ‘Jouw pad naar geluk, begint hier’ In dit boek vindt je waardevolle informatie en tips om ook jouw volgende stap naar geluk te kunnen maken. Tevens heb ik 10 tips voor jou verzameld in mijn gratis E-Book ‘Mijn 10 beste energetische beschermingstips’ Tevens geschikt voor HSP’ers of als jij jezelf als energetische spons ervaart. Vermeld jouw beste mailadres en ontvang de tips gratis.

Ja, ik wil het gratis E-book:’Jouw pad naar geluk, begint hier’ incl. het PDF

Ik ben Tony Rekelhoff.
Ik ben de mindshifter.

Mijn missie is ondernemende vrouwen vrijer en gemotiveerder hun leven te laten beleven. Als trainer, therapeute en medium heb ik diverse mogelijkheden voor jou om ook in jouw leven het verschil te kunnen maken. Met ruim 20 jaar ervaring heb ik een palet opgebouwd waarmee ik jou in al jouw kleurfacetten kan laten stralen. Jouw authentieke ik tevoorschijn te halen en versterken.

Ook bedrijven behoren tot mijn doelgroep.
Wilt jij weten wat ik voor jouw bedrijf of voor jou als manager of leidinggevende kan betekenen? Neemt contact op via tonyrekelhoff@gmail.com. Dan maken we een afspraak voor een gratis telefonisch kennismakings gesprek.

Kernwoorden; Jouw geluk, mindset, persoonlijke ontwikkeling en wet van aandacht.

Herkenbaar? Waardevol? Dan zou ik het fijn vinden van je te horen d.m.v. een reaktie op dit blog.